december 2022
jaargang 29, nr 12
Schriftlicht:
Henk Room
Kostbaar in Góds ogen
De Here wil het beste wat Hij heeft prijsgeven om zijn kostbare kinderen te redden. Zijn Zoon Jezus kwam de wereld van onze stilte en duisternis binnen.
mei 2022
jaargang 29, nr 5
Schriftlicht:
Hans van der Jagt
Zorg dat je erbij bent
Stel je voor: je klopt aan bij de Heer. Je wilt naar binnen. Daar is het feestdiner. Maar de Heer zegt: ‘Ik ken jou niet’ en de deur blijft dicht. Als Hij je niet kent, kom je er niet in en je viert het feest dat Hij geeft, niet mee. Er staat dan veel op het spel. Je toekomst in het koninkrijk van God waar Hij alle dingen herstelt en nieuw maakt. Of zegt Hij dat niet tegen jou?
Herdenking WOII:
november 2022
jaargang 29, nr 11
Actueel:
Jan Wesseling
De regie bij een fusie
De fusie tussen GKv en NGK nadert met rasse schreden. In dat proces spelen de Regiegroep (RG) en de Werkgroep Toekomstige Kerkorde (WTK) een sleutelrol. Feitelijk alles loopt via de trechter en de zeef van dit kleine, selecte gezelschap.Het maakt Jan Wesseling ongerust. Hij vraagt zich hardop af of macht en invloed niet een ongezond grote en sturende rol spelen.
april 2022
jaargang 29, nr 4
p>
Schriftlicht:
Kees van Dijk
Wie we zijn door Christus’ opstanding…
We zijn met Christus gestorven en we mogen met Hem opstaan in een nieuw leven. Van dat leven zegt Paulus: het is verborgen in God. Het geheim is dat we een nieuwe identiteit krijgen.
oktober 2022
jaargang 29, nr 10
Schriftlicht:
Jorrit Woudt
Mee(r) zingen met Josafat en Maarten
Muziek en zingen zijn belangrijk in de geloofsstrijd die we moeten voeren. Daarom: meer zingen. Om krachtig tegenstand te kunnen bieden en uiteindelijk de volkomen overwinning te behalen.
maart 2022
jaargang 29, nr 3
Schriftlicht:
Johan Klein
Waarom was Jezus zo bang?
Kort voor zijn veroordeling werd Jezus overvallen door doodsangst en zijn zweetdruppels leken zelfs op bloed. Deze heftige beschrijving roept twee vragen op: Waarom was Jezus zo bang? En waarom werd Jezus nog banger nadat er een engel uit de hemel was gekomen om hem kracht te geven?
september 2022
jaargang 29, nr 9
Schriftlicht:
Chris van Zwol
Een dunne lijn tussen geloof en ongeloof
‘Wie denken jullie dat Ik ben?’ Die vraag van Jezus moet je beantwoorden. Maar hoe komt het dat je Heer en Redder Jezus best een woordje mag spreken, maar geen dingen moet vragen die pijn doen?
februari 2022
jaargang 29, nr 2
Schriftlicht:
Jezelf zijn
Bart van Egmond
De genderideologie beweert dat niet het lichaam waarin je geboren bent, bepaalt of jij man of vrouw bent, maar dat jouw gevoelens dat doen. Wie jijzelf bent, kun je alleen zelf zeggen, zo is de gedachte. Wat leren Genesis 1:27 en 1 Johannes 3:2 ons in dat verband?
juli / augustus 2022
jaargang 29, nr 7/8
Schriftlicht:
Kees de Groot
God vergeet jou nooit
Vind je het moeilijk om iets van God te zien en te ervaren? Hij doet een beroep op je verstand en op je verbeelding. Kijk naar de binnenkant van Zijn hand.
januari 2022
jaargang 29, nr 1
Schriftlicht:
Henk Drost
Zalig wie weet te wachten
Abraham was gehoorzaam vertrokken naar een totaal vreemd land. Hij vertrouwde op Gods beloften. Gods kinderen in het oude verbond geloofden, maar hadden niet de vervulling van de beloften gezien. Vertrouwen wij erop?
juni 2022
jaargang 29, nr 6
Schriftlicht:
Dolf te Velde
Heilige huiver
In onze tijd komt weer aandacht voor het heilige, het mysterieuze. Maar dat heeft niets te maken met de heiligheid van God. Dat wordt duidelijk met als insteek het roepingsvisioen uit Jesaja 6.
Kijk hier voor de Verklaring van het bestuur over de synodebesluiten 'man, vrouw en ambt'.
Voor de bezinning op M/V en ambt verwijzen we u ook naar de website www.bezinningmvea.nl.
oktobernummer:
- Vriend van God? Kerkkeus
- schoolkeus en tachtig jaar Vrijmaking
- Een linkshandige als Gods instrument
Zoeken op onze website levert een schat aan informatie op.