Cahiers

Kruistocht tegen apartheid?

Cahier 7

Auteur: J.W. Meijer
Jaar: 1988
Aantal blz.: 72
ISBN nr: 9050460070

* UITVERKOCHT *

 

Gedachten over een christelijke standpuntbepaling

KRUISTOCHT TEGEN APARTHEID?

De hedendaagse bestrijders van de apartheid lijken een kruistocht daartegen te ondernemen. Dit politieke systeem wordt onder andere gezien als een ketterij tegen de huidige (bevrijdings)theologie. 

De auteur is van mening dat de meeste bestrijders geen doordacht alternatief hebben, zodat de vraag V Wat komt er na apartheid?" zeer klemmend genoemd moet worden.
J.W. Meijer behandelt in dit cahier de geschiedenis van de apartheid en wil zo een duidelijk beeld geven van een probleem, waarover heel de wereld kennelijk een mening heeft. De auteur is ervan overtuigd, dat alleen een christelijke, aan Gods Woord gehoorzame benadering problemen zal kunnen opvangen.

J.W. Meijer (geboren te Amsterdam in 1934) is schoolhoofd te Pretoria (Zuid-Afrika). In 1954 deed hij staatsexamen voor onderwijzer en oefende dat beroep in Amsterdam uit tot 1957. Vervolgens ging hij in dienst van de zending naar het toenmalige Nieuw-Guinea, repatrieerde in 1965 en met een onderbreking van enkele maanden arbeid in Korea (voor Mesoz) bleef hij tot 1972 in Spakenburg en Eemdijk. Sinds 1972 woont hij in Zuid-Afrika waar hij geschiedenis en kerkgeschiedenis studeerde aan de Unisa (Universiteit van Suid-Afrika). In 1984 verwierf hij de titel 'Magister Artium' op grond van een biografische studie over Dr. H.J. Coster, een medewerker van Paul Krüger.

Zoeken

Cahier 114

Verschenen:
Cahier nr. 114,
Trouwe liefde. Over seksualiteit en relaties
Ds. Jan Blok.


 

Cahier 113

Verschenen:
Cahier nr. 113,
Op reis met Dietrich Bonhoeffer
Martin H. de Boer V.D.M.


 

Cahier 112

Verschenen:
Cahier nr. 112,
Wees nog wijzer
Drs. Hans de Wolf


 

Cahier 111

Verschenen:
cahier 111 Wie is God
ds. Henk van den Berg en Wilma van der Jagt


 

De Bijbel of een biertje

Verschenen:
De Bijbel of een biertje. Verzamelde columns uit Nader Bekeken van Gijs Zomer en Rufus Pos. Met tekeningen van Bert Gort.
Nieuwe abonnees krijgen dit boekje cadeau! Voor belangstellenden te bestellen à € 7,50, Klik HIER