Cahiers

Er zit meer achter dan je denkt

Cahier 56

Auteur: G.J. Schutte
Jaar: 2002
Aantal blz.: 102
ISBN nr: 9050460534

* UITVERKOCHT *

 

Enkele achtergronden van hedendaags politiek denken

G.J. Schutte (1939) is geboren in Nieuwpoort (ZH). Nadat hij gedurende 25 jaar bij verschillende gemeenten had gewerkt werd, hij in 1981 lid van de Tweede Kamer voor het Gereformeerd Politiek Verbond. Als lid van een kleine fractie voerde hij het woord tijdens ruim 2200 plenaire debatten over de meest uiteenlopende politieke onderwerpen.

Gedurende zijn 20-jarig Kamerlidmaatschap veranderde het politieke landschap sterk. In de beginjaren bevond het CDA zich in het centrum van de macht. Daarna volgden de paarse jaren, waarbij de christelijke politiek als geheel zich langs de zijlijn bevond. In beide situaties probeerde Schutte vanuit een nationaal-christelijke visie op overheid en samenleving politieke keuzes te analyseren en te beïnvloeden.

Dit cahier wil aan de hand van uitspraken van politici in concrete situaties inzicht bieden in enkele achtergronden van hedendaags politiek denken. Deze achtergronden spelen niet alleen in de politiek een belangrijke rol, maar in het gehele leven. Daarom worden bouwstenen aangedragen om ze te toetsen aan bijbelse normen.

Zoeken

Cahier 114

Verschenen:
Cahier nr. 114,
Trouwe liefde. Over seksualiteit en relaties
Ds. Jan Blok.


 

Cahier 113

Verschenen:
Cahier nr. 113,
Op reis met Dietrich Bonhoeffer
Martin H. de Boer V.D.M.


 

Cahier 112

Verschenen:
Cahier nr. 112,
Wees nog wijzer
Drs. Hans de Wolf


 

Cahier 111

Verschenen:
cahier 111 Wie is God
ds. Henk van den Berg en Wilma van der Jagt


 

De Bijbel of een biertje

Verschenen:
De Bijbel of een biertje. Verzamelde columns uit Nader Bekeken van Gijs Zomer en Rufus Pos. Met tekeningen van Bert Gort.
Nieuwe abonnees krijgen dit boekje cadeau! Voor belangstellenden te bestellen à € 7,50, Klik HIER