Cahiers

De kerk: de moeite waard!

Cahier 94

Auteurs: Pieter Niemeijer
Jaar: 2012
Aantal blz.: 96
ISBN nr: 9789081686860

Bestel  hier

 

Wat Paulus schreef en Zacharia zag

Een positief boekje over de kerk! Dat mag ook wel eens in deze tijd.
In het eerste deel kijken we met de ogen van de apostel Paulus. We zien hoe hij zich tot de gemeenten richt waaraan hij zijn brieven schrijft. We leren van hem ons niet te verkijken op de buitenkant. En Paulus opent ons oog voor het werk van God in de kerk. 

In het tweede deel behandelen we de visioenen van de profeet Zacharia. In zijn tijd werkten teruggekeerde ballingen aan de herbouw van de tempel in Jeruzalem. Ze zagen zich gesteld voor allerlei vragen, tegenslag en tegenwerking. Zacharia stimuleert ze om vol te houden.

Wie zich wil verdiepen in wat de kerk is, kan in dit boekje terecht. Het is ook te gebruiken als materiaal voor bijbelstudie over de visioenen van Zacharia.
Het geheel is verlucht met de ‘knipoog’ van een aantal tekeningen van de hand van Henk Boomstra.

Ds. Pieter Niemeijer is sinds 2000 predikant van de Gereformeerde Kerk in Den Helder. Daarvoor was hij dat vanaf 1981 in Zuidwolde (Gr.) en vanaf 1985 in Dordrecht. In deze reeks schreef hij eerder onder andere: Tot geloof komen. Christelijke bijbelstudies (over o.a. zondeval, wedergeboorte, verkiezing en verwerping), Samen in de wereld. Wat biedt de kerk? (over de betekenis van geloof en kerk voor politiek en samenleving) en Wie heeft dit alles geschapen? Het geheim van de schepping (over schepping en evolutie).

Zoeken

Cahier 114

Verschenen:
Cahier nr. 114,
Trouwe liefde. Over seksualiteit en relaties
Ds. Jan Blok.


 

Cahier 113

Verschenen:
Cahier nr. 113,
Op reis met Dietrich Bonhoeffer
Martin H. de Boer V.D.M.


 

Cahier 112

Verschenen:
Cahier nr. 112,
Wees nog wijzer
Drs. Hans de Wolf


 

Cahier 111

Verschenen:
cahier 111 Wie is God
ds. Henk van den Berg en Wilma van der Jagt


 

De Bijbel of een biertje

Verschenen:
De Bijbel of een biertje. Verzamelde columns uit Nader Bekeken van Gijs Zomer en Rufus Pos. Met tekeningen van Bert Gort.
Nieuwe abonnees krijgen dit boekje cadeau! Voor belangstellenden te bestellen à € 7,50, Klik HIER