Cahiers

Alles in Christus

Cahier 35

Auteurs: J. Wesseling / E. Brink
Jaar: 1997
Aantal blz.: 88
ISBN nr: 905046033x

* UITVERKOCHT *

 

Download HIER de PDF

 

De wissel om bij Watchman Nee?

Geen buitenlandse reis maakte naar zijn zeggen groter indruk op A. Kamsteeg dan die naar China. Met name de schriftelijke nalatenschap van Watchman Nee heeft hem diep geraakt. Sindsdien is hij een ijverig promotor van dit gedachtengoed. Het is de moeite waard om dit gedachtengoed aan een nader onderzoek te onderwerpen. Niet vanuit een traditie, die krampachtig de verschillen met anderen wil aanwijzen en zodoende ook bij deze chinese martelaar leerstellige ongerechtigheden opspoort. Maar vanuit het besef dat het Woord van God niet bij ons is begonnen. En de kerkgeschiedenis evenmin. Wie Watchman Nee leest samen met alle heiligen uit ons eigen, gereformeerde verleden, ontdekt dat we worden meegenomen naar een eeuwenoude wissel: die tussen gereformeerd en dopers. 

Ds. J. Wesseling (1958) is geboren in Smilde en grotendeels getogen in Rotterdam. Hij brak na enkele jaren zijn studie landbouwwetenschappen in Wageningen af om in Kampen Theologie te gaan studeren met als hoofdvakken dogmatiek, Oude Testament en ambtelijke vakken. Sinds 1987 is hij predikant, eerst in De Lier i.c.m. Maassluis, momenteel in Ede. Hij publiceerde in de Scala-reeks 'Uitzien naar Jezus' (1996).

Ds. E. Brink is sinds 1990 predikant van de gereformeerde Kerk van Nijmegen. Begin 1997 nam hij een beroep aan naar de Gereformeerde Kerk van Waddinxveen. Hij studeerde theologie in Kampen en aan de Faculté Libre de Theologie Reformée in Aix-en-Provence (1984-1985), met als hoofdvakken Oude Testament en Dogmatiek. Hij is bezig met een speciaalstudie in het Oude Testament, maar heeft zijn dogmatische interesse behouden. Ds. Brink is als medewerker verbonden aan het Nederlands Dagblad.

Zoeken

Cahier 134

Verschenen:
Cahier 134,
Getuigen vandaag
Peter Drost
 

Cahier 133

Verschenen:
Cahier 133,
Hugenoten en hun strijd voor vrijheid van godsdienst
Dr. Harm Veldman

Cahier 132

Verschenen:
Cahier 132,
Op weg naar harmonie
C. van der Leest

Cahier 131

Verschenen:
Cahier 131,
Ismaël was geen islamiet
Lucius W. de Graaff
 

Cahier 130

Verschenen:
Cahier 130,
Defragmenteer mijn hart
David de Jong

Cahier 129

Verschenen:
Cahier 129,
Gods lieveling.
Salomo's wijsheid

Henk Drost