Cahiers

Alles in Christus

Cahier 35

Auteurs: J. Wesseling / E. Brink
Jaar: 1997
Aantal blz.: 88
ISBN nr: 905046033x

* UITVERKOCHT *

 

Download HIER de PDF

 

De wissel om bij Watchman Nee?

Geen buitenlandse reis maakte naar zijn zeggen groter indruk op A. Kamsteeg dan die naar China. Met name de schriftelijke nalatenschap van Watchman Nee heeft hem diep geraakt. Sindsdien is hij een ijverig promotor van dit gedachtengoed. Het is de moeite waard om dit gedachtengoed aan een nader onderzoek te onderwerpen. Niet vanuit een traditie, die krampachtig de verschillen met anderen wil aanwijzen en zodoende ook bij deze chinese martelaar leerstellige ongerechtigheden opspoort. Maar vanuit het besef dat het Woord van God niet bij ons is begonnen. En de kerkgeschiedenis evenmin. Wie Watchman Nee leest samen met alle heiligen uit ons eigen, gereformeerde verleden, ontdekt dat we worden meegenomen naar een eeuwenoude wissel: die tussen gereformeerd en dopers. 

Ds. J. Wesseling (1958) is geboren in Smilde en grotendeels getogen in Rotterdam. Hij brak na enkele jaren zijn studie landbouwwetenschappen in Wageningen af om in Kampen Theologie te gaan studeren met als hoofdvakken dogmatiek, Oude Testament en ambtelijke vakken. Sinds 1987 is hij predikant, eerst in De Lier i.c.m. Maassluis, momenteel in Ede. Hij publiceerde in de Scala-reeks 'Uitzien naar Jezus' (1996).

Ds. E. Brink is sinds 1990 predikant van de gereformeerde Kerk van Nijmegen. Begin 1997 nam hij een beroep aan naar de Gereformeerde Kerk van Waddinxveen. Hij studeerde theologie in Kampen en aan de Faculté Libre de Theologie Reformée in Aix-en-Provence (1984-1985), met als hoofdvakken Oude Testament en Dogmatiek. Hij is bezig met een speciaalstudie in het Oude Testament, maar heeft zijn dogmatische interesse behouden. Ds. Brink is als medewerker verbonden aan het Nederlands Dagblad.

Zoeken

Cahier 125

Verschenen:
Woordwaarde. Betekenisvolle bijbelteksten nader bekeken
Egbert Brink en Rob van Houwelingen
 

Cahier 124

Verschenen:
Cahier 124, In het concentratiekamp
Ds. J. van Raalte (1894-1982)

(ed. dr. Harm Veldman)


 

Cahier 123

Verschenen:
Cahier nr. 123, Hoe lezen we de Bijbel? Over hermeneutiek, interpretatie en Gods Woord
Dr. Pieter Boonstra


 

Cahier 122

Verschenen:
Cahier nr. 122, Met de Heer begraven en weer opgestaan! Wat het betekent om je kind te laten dopen
Dick Dreschler


 

Cahier 121

Verschenen:
Cahier nr. 121
Barmhartig als de Vader
Gert Meijer


 

Cahier 120

Verschenen:
Cahier nr. 120,
Verlicht door de Geest
Verzamelde artikelen van Aryjan Hendriks